Bebek Giyim Mağazası Açmak: Şartlar ve Geliri

Bebek giyim mağazası 2023 yılı için önemli potansiyel taşıyan perakende iş fikirlerinden biridir. Sektöre giriş yapmak için ortalama sermaye gereksinimi mevcuttur.

Bebe giyim mağazası açmak isteyen girişimciler için hazırlanan bu rehber aracılığıyla işletmeyi kurmak ortalama 2 haftalık süreç alacaktır. Rehberde bir bebek giyim mağazasından maksimum verim alabilmek amacıyla gerekli olan tüm bilgiler mevcuttur.

BEBEK GİYİM İŞİ YAPMAK

bebe giyim

Bebek giyim mağazaları genel olarak 2 farklı türde açılmaktadır. Bazıları sadece 6 yaşa kadar hizmet verirken, bazıları ise 14 yaşına kadar da hizmet aralığını genişletmektedir. Söz konusu bu durum girişimcinin sermayesine ve dükkan açılacak olan mağazanın büyüklüğüne göre tercih edilebilir. Hizmet yelpazesini genişletmek her zaman daha yüksek potansiyel içermek anlamına gelebileceği gibi belirli bir niş alanda yoğunlaşmayı da engelleyebilir. Dolayısıyla sadece bebek giyim konusunda uzmanlaşmak da girişimcilerinin tercih edebileceği önemli bir fikirdir.

Bebek giyim sektörü Türkiye’de yıllık bazda yüzde 17’nin üzerinde büyüme kaydetmektedir. Dolayısıyla sektör önemli potansiyel içerdiği gibi yeni oyuncular için de fırsatlar barındırmaktadır. Genel olarak sektöre giriş ortalama üzerinde bir sermaye talebi içermiyor.

BEBEK GİYİM MAĞAZASI AÇMAK

bebek giyim mağazası açmak

Bebek giyim mağazası açmanın 2 temel unsuru vardır. Her iki konuda başarılı olan işletmeler genellikle daha yüksek para kazanma potansiyeline erişebilmektedir. Söz konusu bu durumlardan ilki yüksek potansiyel içeren bir lokasyonda mağazaya sahip olmaktır. Genel olarak tüketici potansiyelinin yüksek olduğu minimum 200 metrekare satış alanına sahip olan bir dükkan bulmak esas olmalıdır.

İşletmeyi butik olarak açmak isteyen girişimciler ise söz konusu metrekare büyüklüğünü kendi bütçesi özelinde ayrıca değerlendirebilir. Ancak geniş ürün yelpazesine sahip olan bir mağaza için minimum 200 metrekarelik dükkan ihtiyacı vardır.

İşletmenin mutlak suretle erişebilir olması ve bebek araçları ile mağazaya giriş esasında hiçbir sorunla karşılaşılmamalıdır. Ayrıca bu tür işletmeler için önemli bir otopark ihtiyacı olacak. Dolayısıyla dükkan seçme aşamasında otopark olarak belirlenebilecek bir alana sahip olan dükkanlara da öncelik verilebilir.

Bebek giyim mağazası açmak için gerekli belgeler ve şartlar:

  • 2 adet fotoğraf
  • Nüfus Cüzdanı Fotokopisi ve İkametgâh Belgesi
  • Adli Sicil Kaydı Belgesi
  • Sosyal Güvenlik Kurumu’na kayıtlı olunduğuna dair herhangi bir belge
  • İşletici Kimlik Bildirme Belgesi
  • İmza Sirküleri ve Ticaret Sicil Gazetesi (şahıs işletmesi ise gerekli değildir)
  • Vergi Levhası
  • Oda Faaliyet Belgesi ve Oda Sicil Tasdiknamesi
  • Tapu ve Yapı Kullanma İzin Belgesi
  • Kira Sözleşmesi
  • İşyeri Krokisi
  • İtfaiye Uygunluk Raporu
  • ASAT İşyeri Açma Ruhsatı Görüş Belgesi (işyerinde tuvalet var ise)
  • Güvenlik Kameraları ve Kayıt Sistemi bulunmalıdır.

İlgili şartlar ve koşullar yerel belediye tarafından değiştirilebilir. İşletme kurulmadan önce belediyeden bilgi alınması tavsiye edilir.

AYRICA BAKINIZ: Kuaför Açmak

TOPLU ÜRÜN ALIMI

bebek giyim mağazası kurmak

Dükkanın başarısı için bir diğer önemli husus ise ürünlerin fiyatı, kalitesi ve geniş seçenek aralığıdır. Sektörde öne çıkan bir firma olabilmek için özellikle geniş ürün yelpazesine sahip olmak kritik öneme sahip bir konudur.

Özellikle dükkanın ilk kurulumu sırasında alınacak olan toplu ürünlerin çok iyi bir şekilde seçilmesi gerekir. Dükkanın kısa ve uzun vadeli iş hacmi için ilk ürün alımı sırasında sektör tecrübesine sahip bir bireyden yardım alınması tavsiye edilir. Ayrıca sektördeki rakip firmalar incelenerek en çok satılan ürünleri de hedef alınabilir. Ya da her iki konuda sorun yaşayan işletme sahipleri internet üzerinden bebek giyim ürünleri satan platformlarda en çok satılan ürünleri keşfederek bu konuda bir hareket planı oluşturabilir.

Türkiye’de toplu bebek giyim ürünleri satan bir hayli işletme mevcuttur. İlgili işletmelerin tamamından katalog istenmeli ve toplu ürün alımı esasında yapılabilecek iskonto rakamı talep edilmelidir. Toplu ürün satan işletmelerin tamamında çeşitli indirim seçenekleri ve kampanyalar mevcuttur. Bu hususta mutlaka bilgi talep edilmelidir.

DÜKKAN DEKORASYONU VE DİZAYNI

bebek giyim mağazası açma

Bebek giyim mağazalarında müşterilerin ilgisini çeken en önemli hususlardan biri de dükkanın dekorasyonu ve dizaynıdır. Bu hususta işletme sahipleri mutlaka belirli bir sermaye bütçesi ayırmalıdır. Özellikle yerel bebek mağazaları ile rekabette öne çıkmak isteyen bebek giyim mağazası sahiplerinin bu hususta profesyonel destek alması da önerilmektedir.

Dükkanın dekorasyonu müşterilerin ortalama faturalarının artışına da olanak sağlayan önemli bir husustur. Dolayısıyla dükkanın dekorasyonu için harcanan tutar kısa vadede kendini amorti etme imkanına sahiptir. İşletme sahiplerinin mutlak suretle ilgi çekici bir dükkan dekorasyonu için bir hareket planı oluşturması tavsiye edilir. Özellikle canlı renklerin kullanıldığı ve iyi bir aydınlatmanın olduğu dükkanlar öncelikli hedefler arasında olmalıdır.

BEBEK GİYİM MAĞAZASI AÇMANIN MALİYETİ

bebek giyim mağazası fikri

Türkiye’de 2023 yılı itibarıyla bebek mağazası açmak için gerekli sermaye önemli ölçüde artmıştır. Giyim ürünlerinde yaşanan yüksek enflasyon sebebiyle sektöre giriş yapmak isteyen girişimcileri yaklaşık 800.000 Türk Lirası maliyet bekliyor. Bu tutar 200 metrekare alana sahip olacak bir işletme için yaklaşık tutardır. Ayrıca dükkanın dekorasyonu için spesifik bazı seçenekleri değerlendirmek isteyen girişimcileri ek maliyetler bekleyecektir.

BEBEK GİYİM MAĞAZASI AÇMANIN GELİRİ

bebe giyim mağazası iş fikri

Ülkemizde en yüksek kar marjlarının bulunduğu giyim sektörleri arasında hamile giyimden sonra gelen bebek giyim mağazalarında yaklaşık kar marjı yüzde 39 düzeyindedir. Sektörde yer alan köklü firmalar çok önemli bir gelir elde etmekte olup, yeni başlayacak olanlar için ana hedef gelir beklentisi ise aylık 84.000 TL düzeyindedir.

EN ÖNEMLİ HUSUS REKLAM

bebek giyim dükkanı

Bebek giyim mağazalarında en önemli hususlardan biri reklamdır. İşletmenin yıllık bazda büyüme kaydetmesi ve para kazanma potansiyelini gün be gün artırması için reklam sürecinin profesyonel olarak ele alınması gerekir.

Yerel bazda yayın yapan gazete, televizyon ve radyolara yönelik aylık reklam bütçesi oluşturulmalı ve minimum 3 ayda bir kez şehirdeki önemli billboardlara da reklam verilmelidir. Ayrıca bebek giyim mağazasının başta sosyal medya platformları olmak üzere online varlığı mutlaka artırılmalıdır.

Yorum yapın